Djurvårdare/Stallansvarig sökes till Ladan

Djurvårdare/Stallansvarig

Ideella Föreningen Ladan är en besöksgård i Hisings Backa med fjällkor, gotlandsruss, jämtgetter, värmlandsfår, minigrisar och kaniner.

Vi söker en djurvårdare som kan börja med att jobba 20% maj till oktober (med möjlighet till extra timmar) för att sedan axla ansvaret som stallansvarig på heltid under vintern, från oktober till mars.

Vi söker en utbildad djurvårdare med erfarenhet av lantbruksdjur. Erfarenhet och intresse av får är meriterande.

När ordinarie stallansvarig är ledig kommer tjänsten innebära ansvar över:

  • Den dagliga driften och skötsel av djuren och gården
  • Inköp av foder och förbrukningsvaror
  • Inköp och försäljning av djur vid behov
  • Djurhälsovård – räkna foderstater, planera betesrotation, boka in vaccineringar, hälsokontroller, hovslagare etc.
  • Djurens träning och miljöberikning
  • Utbildning och samordning av stallvolontärer
  • Besöksverksamheten – planera event, boka och ta emot grupper
  • Se till att djurskyddsregler, smittskyddsregler och regler för journalföring följs
  • Se till att gården är en säker och trivsam miljö för djur och besökare

Förutom att vara utbildad djurvårdare ser vi gärna att du är serviceinriktad, har god hand med barn och unga, samt att du är ambitiös och noggrann. Erfarenhet av föreningsarbete är meriterande.

Ideella Föreningen Ladan ligger i anslutning till Föräldrakooperativet Förskolan Backa Västergård, de går hand i hand vilket innebär att barnen flera gånger i veckan är i stallet tillsammans med en pedagog för att hjälpa till och lära sig om djuren.

Utbildning: Djurskötare
Lön: Enligt kollektivavtal
Arbetstid: 40h (heltid) 8.00-17.00 mån-fre
Körkort: Inget krav men meriterande

Låter detta som något för dig och du vill jobba i en lantlig miljö mitt i Backa så tveka inte att höra av dig till oss. Bifoga CV och Personligt Brev. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Skicka till: jobb@backavastergard.se

Förskollärare sökes!

Föräldrakooperativet Backa Västergård söker förskollärare!

Tjänsten är tillsvidare och omfattar 100%
Du som söker ska vara utbildad förskollärare.
Tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande.

Föräldrakooperativet Backa Västergård är en unik förskola belägen på en bondgård mitt i Backa. Vi har 23 barn i huset i åldrarna 1-5 år.
Det fulltaliga arbetslaget består av en förskolechef/förskollärare, en förskollärare samt två barnskötare.Vi har egen kokerska som lagar all mat från grunden av ekologiska och närproducerade råvaror.

I vår verksamhet ligger barnens intressen och behov till grund för planeringen och vi arbetar mycket i smågrupper. Vi tror på att barn kan, men att lärarens kompetens och skicklighet är av stor vikt för deras lärande och utveckling.
Vi arbetar med pedagogisk dokumentation som ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet. Vi ser gärna att du är nyfiken och van att reflektera i grupp kring utveckling och lärande.

I direkt anslutning till förskolan ligger vår systerorganisation Ladan, en ideell förening som bedriver stallverksamhet. På gården finns bland annat, hästar, kor, grisar, getter och får. Vi ser stallet som en av våra viktigaste lärmiljöer på förskolan och lägger mycket tid på att integrera stallet i vår dagliga verksamhet, i samarbete med vår stallansvariga.

På förskolan Backa Västergård ligger den fantastiska utemiljön med skog, djur och natur precis utanför dörren! Vi är ute mycket, både på förmiddag och eftermiddag, året runt. När vädret tillåter har vi även en utedag/vecka, då vi bland annat lagar och äter mat runt den öppna elden.

Vi söker dig som är engagerad, driven, positiv och flexibel. Du bör vara trygg i din roll som förskollärare men ha en vilja att alltid utvecklas och lära mer. Framförallt är det viktigt att du är en varm person som ser till det enskilda barnets intresse och behov. Det är också en förutsättning att du är intresserad av dialog och nära samarbete med föräldrarna.

Låter detta lockande? Maila din ansökan till oss!

jobb@backavastergard.se

Höstlovskul på Ladan

Snart är det dags igen för vårt traditionella höstevent!

Fredagen den 4/11 klockan 17.30 – 19.30 är ni välkomna till en riktig familjedag med lekar och pyssel, korvgrillning, fiskedamm, ponnyledning, café och lotteri.

Läs mer här under ”Event” eller på Ladans hemsida. Följ oss gärna på Facebook för mer uppdateringar!