Förskollärare sökes!

Föräldrakooperativet Backa Västergård söker förskollärare!

Tjänsten är tillsvidare och omfattar 100%
Du som söker ska vara utbildad förskollärare.
Tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande.

Föräldrakooperativet Backa Västergård är en unik förskola belägen på en bondgård mitt i Backa. Vi har 23 barn i huset i åldrarna 1-5 år.
Det fulltaliga arbetslaget består av en förskolechef/förskollärare, en förskollärare samt två barnskötare.Vi har egen kokerska som lagar all mat från grunden av ekologiska och närproducerade råvaror.

I vår verksamhet ligger barnens intressen och behov till grund för planeringen och vi arbetar mycket i smågrupper. Vi tror på att barn kan, men att lärarens kompetens och skicklighet är av stor vikt för deras lärande och utveckling.
Vi arbetar med pedagogisk dokumentation som ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet. Vi ser gärna att du är nyfiken och van att reflektera i grupp kring utveckling och lärande.

I direkt anslutning till förskolan ligger vår systerorganisation Ladan, en ideell förening som bedriver stallverksamhet. På gården finns bland annat, hästar, kor, grisar, getter och får. Vi ser stallet som en av våra viktigaste lärmiljöer på förskolan och lägger mycket tid på att integrera stallet i vår dagliga verksamhet, i samarbete med vår stallansvariga.

På förskolan Backa Västergård ligger den fantastiska utemiljön med skog, djur och natur precis utanför dörren! Vi är ute mycket, både på förmiddag och eftermiddag, året runt. När vädret tillåter har vi även en utedag/vecka, då vi bland annat lagar och äter mat runt den öppna elden.

Vi söker dig som är engagerad, driven, positiv och flexibel. Du bör vara trygg i din roll som förskollärare men ha en vilja att alltid utvecklas och lära mer. Framförallt är det viktigt att du är en varm person som ser till det enskilda barnets intresse och behov. Det är också en förutsättning att du är intresserad av dialog och nära samarbete med föräldrarna.

Låter detta lockande? Maila din ansökan till oss!

jobb@backavastergard.se