Sagopedagogik

 

Två av förskollärarna har läst till Sagopedagoger under det gångna året och där får vi in ett lärande väl anpassat till de yngre barnen. Vi har verkligen hittat vår nisch och ett arbetssätt vi brinner för.Att det dessutom är arbetssätt som lätt involverar alla delar av våra styrdokument på ett roligt, medryckande och engagerande sätt gör det ju bara ännu, ännu bättre!

Barnens liv handlar ofta om krav och måsten, och det finns många svårigheter. Men i sagans värld är det annorlunda. Där finns alltid en lösning, och där finns hopp. I sagan är det alltid det goda som vinner över det onda, och det tilltalar barnen.

I Sagopedagogiken möts barnen av det muntliga berättandet. Det finns en kraft i det muntliga berättandet som är starkare än både filmer och böcker. Ofta kommer någon av våra Sago-alias, Trollet Hjördis eller Häxan Lajla, och berättar för barnen något som höjer nivån ytterligare på
upplevelsen!

Sagopedagogiken och Äventyrspedagogiken går hand i hand med varandra och vi blandar friskt inspiration från de båda för att anpassa det till alla åldrar på förskolan.